ЛІЦЕЙ – КУЗНЯ ПЕРЕМОЖЦІВ ІНТЕЛЕКТУАЛЬНИХ КОНКУРСІВ

 

Наш навчальний заклад традиційно є лідером міста за кількістю призових місць у міських, обласних, всеукраїнських предметних олімпіадах та конкурсі-захисті науково-дослідних робіт учнів-членів Малої академії наук України. Не став винятком і 2016-2017 навчальний рік. Тільки-но, здається, ми вітали 33 переможці міських предметних олімпіад, а вже ліцеїсти відстояли честь навчального закладу, міста і області на інтелектуальних змаганнях вищого рівня – відбулися обласні й всеукраїнські етапи предметних олімпіад, добігає кінця всеукраїнський етап конкурсу-захисту в Малій академії наук у м.Києві.

Які перемоги приніс цей сезон нашому навчальному закладу? –

Звітуємо:

у міських предметних олімпіадах із 33 місць наші учні вибороли 15 перших! Ними стали Данильченко Марія (українська мова), Сизонов Олександр (інформатика, фізика), Бутиліна Катерина (екологія), Пахомов Єгор (математика, інформаційні технології), Мінкін Ілля (математика, фізика), Іваненко Вікторія (математика), Добрянський Маркіян (історія), Балкова Анастасія (німецька мова), Підзолкіна Катерина (німецька мова), Новак Дар’я (економіка), Рибачук Софія (трудове навчання), Бабічева Дар’я (українська мова).

в обласних предметних олімпіадах перемогли 6 учнів ліцею з 29 усіх учасників шкіл, запрошених на ІІІ етап олімпіад (це близько 25%, тож кожен четвертий переможець області – ліцеїст!).

Ось імена найкращих знавців навчальних предметів:

НОВАК Дар’я (9 природничо-математичний) – ІІІ місце в обласній олімпіаді з економіки (педагог-наставник Г.О.Ганзера);

БУТИЛІНА Катерина (10 філологічний клас) – І місце в обласній олімпіаді з екології (педагог-наставник Н.І.Горбань);

ПИЛИПЕНКО Поліна (10 філологічний клас) – ІІ місце в обласній олімпіаді з біології (педагог-наставник Н.І.Горбань);

МІНКІН Ілля (10 природничо-математичний клас) – ІІІ місце в обласній олімпіаді з фізики (педагог-наставник Л.В.Самохвалова);

КОРОБКО Володимир (9 природничо-математичний клас) – ІІІ місце в обласній олімпіаді з математики (педагог-наставник Г.О.Ганзера);

ІВАНЕНКО Вікторія (11 природничо-математичний клас) – ІІ місце в обласній олімпіаді з математики (педагог-наставник Б.Б.Беседін).

Ми пишаємося учнями, що мали честь представити Донецьку область на ІV, Всеукраїнському, етапі предметних олімпіад.

Нагородження К. Бутиліної в Ужгороді

До Ужгороду в складі команди екологів поїхала Бутиліна Катерина.

І завдяки наполегливості, глибині знань, вдало презентованій на олімпіаді ґрунтовній і науково значущій роботі з проблем дослідження екологічного стану озер Слов’янського курорту, виконаній під керівництвом Наталії Іванівни Горбань, ліцеїстка посіла ІІІ місце.

Важливим етапом олімпіади була презентація наукового дослідження
Незабутні враження на учасницю олімпіади Д,Новак справило м.Львів

Підтримала високий рівень рідного навчального закладу юна представниця донецької команди з економіки учениця 9 класу ліцею Новак Дар’я, яка завдяки ґрунтовній підготовці до олімпіади Ганни Олександрівни Ганзери виявила великий потенціал на обласних змаганнях і рішенням високого журі була направлена на всеукраїнський етап олімпіади до м. Львів для участі у змаганнях серед учнів 11 (!) класу. Цього року Даша отримала прекрасну школу економічних знань, і, сподіваємося, наступного року побачимо ліцеїстку в числі найвищих переможців.

Д.Новак під час нагородження олімпійців Донеччини

Окремої розмови в ліцеї щороку заслуговує підготовка і проведення конкурсу-захисту наукових робіт учнів-членів Малої академії наук України.

Цього навчального року переможцями обласного етапу конкурсу стали 10 робіт. Ось імена переможців:

Іваненко Вікторія (секція «інформаційні системи, бази даних та системи штучного інтелекту», І місце), науковий керівник Іваненко Юрій Іванович;

Бабічева Дар’я (секція «педагогіка», ІІ місце), науковий керівник Бабенко Оксана Анатоліївна;

Бутиліна Катерина (секція «фольклористика», І місце), науковий керівник Ковальова Наталія Миколаївна;

Пилипенко Поліна (секція «охорона довкілля та раціональне природокористування», ІІ місце), науковий керівник Горбань Наталія Іванівна;

Пилипенко Поліна (секція «зарубіжна література», ІІІ місце), науковий керівник Калмикова Марина Валентинівна;

Максименко Даніїл (секція «англійська мова», ІІ місце), науковий керівник Іванова Ірина Володимирівна;

Романова Анастасія (секція «експериментальна фізика», ІІ місце), науковий керівник Самохвалова Людмила Віталіївна;

Мінкін Ілля (секція «теоретична фізика», ІІ місце), науковий керівник Самохвалова Людмила Віталіївна;

Пристинський Данило (секція «екологічно безпечні технології та ресурсозбереження», ІІ місце), науковий керівник Омельченко Оксана Миколаївна;

Сизонов Олександр (секція «мультимедійні системи, навчальні та ігрові програми», ІІ місце) науковий керівник Бойко Ольга Анатоліївна.

Як бачимо, якість результатів ліцеїстів стала істотно вищою: перші і другі місця.

Найсумліннішими в науковій роботі стали:

серед учнів – Пилипенко Поліна (ученицею захищено 2 роботи, що посіли ІІ, ІІІ місця);

серед учителів – Самохвалова Людмила Віталіївна (здійснене керівництво двома роботами, що посіли другі місця).

Найбільші радість і хвилювання принесли нам результати найкращих наукових робіт, автори яких захищали свої дослідження в м. Києві.

Переможне ІІ місце в Україні у секції «фольклористика» привезла до ліцею Бутиліна Катерина, презентувавши дослідження на тему «Дитячий фольклор Північної Донеччини».

Найбільше враження від нагородження з рук славетних українців – екс-Президента В.Ющенка та видатного поета Д.Павличка
«Розваги» переможців: селфі з Президентом
Знайте: наші – кращі!

Фіналісткою всеукраїнського етапу конкурсу-захисту стала Бабічева Дар’я у зовсім не дитячій секції «педагогіка» з дослідженням на тему «Професійне спрямування старшокласників до здобуття подальшої педагогічної діяльності в умовах загальноосвітнього навчального закладу».

 

Урочистості в Києві були присвячені славетним українцям (Д.Бабічева поруч з портретом основоположника космонавтики С.Корольова)
Д.Бабічева приймає привітання від директора МАН Оксена Лісового
Д.Бабічева під час захисту наукових робіт

А наприкінці квітня ми будемо підтримувати Іваненко Віку, яка завершить всеукраїнські перегони ліцеїстів у Києві на секції «інформаційні системи, бази даних та системи штучного інтелекту» з дослідженням на тему «Розпізнання САРТСНА на основі нейронної мережі». Тож слідкуй за новинами, шановна ліцейська громадо!

А ми щиро вітаємо наших учнів-переможців – золотий фонд ліцею, пишаємося невтомною й плідною працею їхніх педагогів-наставників – практично всіх учителів ліцею – які з року в рік виховують покоління української інтелектуальної еліти.

Віват, ліцею, так тримати!