Життя – найвища цінність

Проблема безпеки дитини, її уміння захистити себе в навколишньому середовищі є актуальним питанням у системі навчання і виховання підростаючого покоління.

Тому в межах Тижня знань з основ «Безпеки життєдіяльності в закладах освіти» 21 листопада в Слов’янському педагогічному ліцеї на базі читального залу відділення технологічної освіти факультету ПТПО проведений відкритий бібліотечний захід: «Життя – найвища цінність».

Організаторами цього заходу стали бібліотекар університету Рижих    В.Л. та вчитель з основ здоров’я Клименко О.В. А учасниками учні-ліцеїсти І курсу допрофільного природничо-математичного та І курсу допрофільного філологічного напрямків навчання.

Валентина Леонідівна нагадала учням правила користування бібліотекою, провела інформаційний огляд видань, представлених на виставці: «Життя – найвища цінність», зробивши акцент на виданнях з валеології, безпеки життєдіяльності, пожежної безпеки. Окремо звернула увагу ліцеїстів на видання, які розповідають про шкідливі звички, що впливають на здоров’я молоді.

В процесі проведення заходу увагу ліцеїстів було звернено на правила дорожнього руху, правила поведінки в громадських містах, у побуті, правила пожежної безпеки, безпеки роботи з комп’ютером та інше. Захід супроводжувався показом презентації.

В кінці заходу була проведена літературна вікторина: «Безпека життєдіяльності в казках», на питання якої жваво, з цікавістю, з ентузіазмом відповідали ліцеїсти. За учать усім були подаровані буклети з безпеки життєдіяльності.

Відвідали подію і методист відділу освіти Жукова І.В., і бібліотекарі шкіл та педагогічного університету.