Педагоги ліцею відвідують проєкт «Місіонери 2020: Сергій Жадан – Фіма Чупахін»

21.09.2020 у нашому рідному місті сталася велика приємність. Увазі городян, в рамках Програми академічних обмінів імені Фулбрайта в Україні, було презентовано фулбрайтівський проєкт «Місіонери 2020: Сергій Жадан – Фіма Чупахін». Проєкт здійснюється Програмою ім. Фулбрайта та Асоціацією випускників “Українське фулбрайтівське коло” у співпраці з творчою агенцією “Kot Agency Group”, та за підтримки Міжнародного Фонду “Відродження”.

Проєкт Zhadan & Fima був заснован у 2018 році. Поет та музикант з Луганської області Сергій Жадан та українець-джазмен, який нині живе в Нью-Йорку, Фіма Чупахін вже випустили разом альбом. До того Чупахін написав музику до фільму «Дикое поле» за романом Жадана «Ворошиловград».

Проєкт спрямовано на розвиток мотивації учнівської, студентської молоді творчо реалізовуватися в Україні на прикладі “живих” успішних українських культурних феноменів. Програмою заходів було передбачене творче джазово-інструментальне спілкування митців: Сергія Жадана та джазового піаніста Юхима Чупахіна з аудиторією. Розмова про самоідентифікацію, успіх у творчих професіях та український культурний продукт у світі була теплою і затишною, наче, у родинному колі. Серед зацікавлених були й педагоги нашого ліцею, які відвідати виступи цього унікального мистецького дуету.