ЯК ОТРИМУВАТИ ЗАДОВОЛЕННЯ ВІД ЖИТТЯ

 

Всі люди, умовно, діляться на два типи – у одних все добре, в інших все погано. При цьому часто в другу категорію потрапляють ті, хто просто не вміє знаходити позитивні моменти у своєму житті. Такі люди не розуміють, що щастя – в очах, які його можуть бачити, а навчитися любити життя досить просто, потрібно лише вивчити кілька простих правил на кожен день. На допомогу наводимо список зовсім нескладних, зате стовідсотково дієвих правил, які навчать, як отримувати задоволення від життя. Отже:

Навчіться бачити красу

 

Насправді, щодня у світі відбувається безліч прекрасних речей, потрібно лише навчитися бачити і цінувати цю красу. Вчіться помічати дрібниці навколо себе, сприймаючи їх, як подарунок природи або долі.

 

                                          Любіть природу

 

 

                                                        

Природа може вилікувати стрес або невроз, допомогти побороти депресію і просто значно поліпшити настрій. Візьміть за правило ходити на пікніки в парки, доглядати за садом, їздити на дачу, спостерігати як сідає сонце і слухати вранці спів птахів.

 

Не стримуйте сміх

 

 

 

Е. Каммінгс одного разу сказав: ” Найбільш порожнім з усіх днів є день, який пройшов без сміху”. Ніколи не шкодуйте витратити хвилинку для того, щоб посміхнутися перехожому або просто посміятися з друзями над хорошим жартом чи анекдотом. Намагайтеся оточувати себе життєрадісними людьми з хорошим почуттям гумору і уникайте злих і незадоволених життям особ.

 

Цінуйте приємні дрібниці

Чашка смачної кави по дорозі на роботу. Вечірня прогулянка з собакою по теплому парку. Смачна вечеря з другом. Гра в хованки з дитиною. Хороший концерт улюбленої групи. Все це – дуже цінний час, прожитий не дарма. Навчіться зупиняти миті і цінувати найпростіші і повсякденні речі , адже вони – і є ваше життя .

 

Завжди знаходите час на друзів

Хороші відносини з людьми – це, мабуть, найбільше щастя в житті. Якщо, звичайно, ви правильно обрали своє оточення. Намагайтеся оточувати себе тільки щирими і чесними людьми. Остерігайтеся вічно ниючих енергетичних вампірів, таким людям самим потрібна допомога. Добра стосунки з ними вам точно не принесуть.

Пізнавайте нове

Отримувати нові знання можна кожен день і в будь-якому віці. Читайте книги по дорозі на роботу і назад. Багато часу у вас це не займе, а життя напевно стане трішки цікавішим.

Хваліть себе

Ставте собі цілі, досягайте їх і обов’язково, чуєте, обов’язково заохочуйте себе за подібні досягнення. Навчіть себе кожен день знаходити новий привід для гордості самим собою, це відмінно стимулює до нових перемог.

Перестаньте скаржитися на долю

Навчіться справлятися зі своїми проблемами самостійно і перестаньте скаржитися на життя своїм друзям. І справа навіть не в тому, що всі думки матеріальні, а в тому, щоб взяти під контроль свої проблеми і cвоє життя. Проаналізувавши як слід ситуацію, ви, можливо, зрозумієте, що вона простіша, ніж вам здалося на перший погляд.

Не шкодуйте про минуле

Що було, те загуло. – Це ще одне правило, яке варто запам’ятати, якщо ви хочете стати щасливою людиною. Зациклюватися на минулому – нерозумно. Навіть якщо в минулому ви втратили якийсь важливий шанс чи зробили щось не так, це ваш досвід, який потрібно цінувати.

І пам’ятайте, що головні перемоги – все одно попереду.