САМІТ ПРОАКТИВНИХ «БУМ»

2 – 4 травня на базі Міжнародного дитячого центру «Артек» (Пуща-Водиця) відбувся Саміт проактивних «Б.У.М. – Бажай. Удосконалюй. Мотивуй.» – це унікальна платформа для близько 800 підлітків віком 15-18 років. Він створений для молоді, яка хоче розвивати себе та суспільство і налагодити зв’язки з активними людьми зі всієї України.

Учасника Саміту були лідери учнівського самоврядування – представники шкільних, міських, районних, обласних рад старшокласників. Донецьку область представляли 14 активістів, до складу яких ввійшли 3 ліцеїсти педагогічного ліцею – Бойко Софія, Кирилюк Дмитро, Нікітіна Катерина.

У програму Саміту входили лекції на різноманітні тематики: мотивація й постановка цілей, особистісний розвиток, самопрезентація, робота з громадою тощо. Окрім цього, конверсійні діалоги, аквітети, воркшопи й завдання допомогли учасникам усвідомити свою роль у суспільстві й показати можливості розвитку власної громади. Учасники поглибили розуміння соціальної активності, знання технік проектного менеджменту й особливостей функціонування неприбуткових організацій. «Б.У.М.» надав  усі необхідні інструменти для подальшого життя соціально активних особистостей.

Як представник Донецької області у Національній Дитячій Раді при Уповноваженому Президента з прав дитини Миколі Кулебі (до складу Ради входять по одному представнику від кожної області) Катерина Нікітіна презентувала челендж «Антибулінг», який проходить у Донецькій області.

 Саміт надав можливість учасникам не тільки здобути нові знання, але й завести знайомства з ініціативною молоддю з інших міст та сіл і разом творити зміни як на локальному, так і на національному рівнях.