До Дня добра

Доброта – це те, що може побачити сліпий і почути глухий.

Марк Твен

Людина починається з добра,

Із ласки і великої любові.

Із батьківської хати і двора,

З поваги, що звучить у кожнім слові.

Людина починається з добра,

З уміння співчувати, захистити

Це зрозуміти всім давно пора,

Бо ми прийшли у світ добро творити.

Людина починається з добра

Із світла, що серця переповняє.

Ця істина, як світ, така стара,

А й досі на добро нас надихає. (Н.Красоткіна)

17 ЛЮТОГО – МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ СПОНТАННОГО ПРОЯВУ ДОБРОТИ

В нашому жорстокому світі сьогодні багатьом не вистачає доброти та тепла від близьких людей, а  шалений темп життя змушує людей пристосовуватися до реалій буденності. Комусь заважає втома, хтось через справи не помічає того, що відбувається навколо, а інший просто байдуже проходить повз людини, яка потребує допомоги.

День  Спонтанного прояву Доброти – це привід згадати про справжні цінності нашого життя і про те, що доброта здатна зцілити від душевних мук і недуг кожного, хто її виявляє! 

Рішення відзначати це свято було прийнято 13 листопада 1998 року в місті Токіо, де представники-ініціатори «руху доброти» від різних країн, запропонували святкувати цей день саме 17 лютого незалежно від громадянства, національності і релігійних переконань. Сьогодні свято проходить щорічно в багатьох країнах світу і нерідко супроводжується благодійними заходами та марафонами. Девізом Дня спонтанного прояву доброти можна вважати слова великого американського класика: «Доброта – це якість, прояв якої ніколи не буває зайвим».

У День спонтанного прояву доброти ініціатори цього світлого свята просять нас озирнутися навколо і почати помічати інших людей, які потребують нашої допомоги, підтримки, добрих слів і приємних вчинків. Справжня доброта, на думку організаторів цього свята, не повинна чекати похвали або подяки. Головна нагорода за доброту людини – радість інших людей.

ДОБРО – ПОЧИНАЄТЬСЯ З ТЕБЕ!

Краще зробити одну добру справу, ніж сказати сто добрих слів!

Хай світ стає добрішим і гарнішим!        Добра Вам!