Ліцей у програмі «Технології психологічного супроводу конструювання поведінкових моделей особистості у несприятливих обставинах»

Днями, в межах програми дослідно-експериментальної діяльності за темою «Технології психологічного супроводу конструювання поведінкових моделей особистості у несприятливих обставинах» у 2021-2024 роках» на базі дошкільних та загальноосвітніх закладів Донецької області (наказ департаменту освіти і науки Донецької облдержадміністрації від 22.02.2021 № 49/163-21ОД), під керівництвом Донецького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, кафедри  психології та розвитку особистості в  Донецькій області розпочато соціологічне дослідження щодо розуміння учасниками освітнього процесу несприятливих обставин та конструювання ними відповідних поведінкових моделей.

Серед небагатьох освітніх закладів області, обраних для участі у дослідно-експериментальноїій діяльності, є Слов’янський педагогічний ліцей, на базі якого відбуватиметься наукове дослідження.

Психолого-соціальне дослідження конструювання поведінки дітьми та дорослими у несприятливих обставинах проводиться з метою визначити обставини, які є несприятливими для дітей різного віку, педагогів та батьків, а саме:

  • Що розуміють діти та дорослі під несприятливими обставинами?
  • Які шляхи їх вирішення обирають?
  • Як безпосередньо діють для подолання несприятливих обставин?

Відповіді на ці питання допоможуть знайти ефективні способи підтримки дітей і дорослих у несприятливих обставинах, що допоможе розробити технології ефективного впливу на власну поведінку в несприятливих обставинах, які може застосовувати сама дитина, педагоги, батьки до себе.

Це дасть можливість набути особистий успішний життєвий досвід, що сприятиме адаптації до змін у сучасному середовищі, адекватному реагуванню в несприятливих обставинах, здатності самостійно піклуватися про себе та брати участь у суспільному житті.

На цьому етапі дослідження важливо дізнатися особисту думку кожного «Що таке несприятливі обставини», а не спрямувати на певний напрямок. Думка кожного дуже важлива!

Терміни проведення онлайн соціологічного дослідження:

23.03.2021 – 13.04.2021 – для закладів освіти, які приймають участь у дослідно-експериментальній діяльності за темою «Технології психологічного супроводу конструювання поведінкових моделей особистості у несприятливих обставинах» у 2021-2024 роках» (наказ ДОН Донецької ОДА від 22.02.2021 № 49/163-21ОД).

Місце проведення:

Сайт психолого-соціологічного дослідження поведінки особистості в несприятливих обставинах “Розумію! Обираю! Дію!” – https://psruc.com/